Hyppää sisältöön

Oma ala löytyi henkilöstövuokrausyrityksen kautta

Mikko
jäteautonkuljettaja

Mikko aloitti Veikko Lehti -uransa henkilöstövuokrayrityksen kautta. Hän tuli silloin taloon tarroittamaan muovijäteastioita. Jäteastioiden parissa hän pääsi päivittäin seuraamaan Veikko Lehden jäteautopuolen töitä. ”Se vaikutti tosi mielenkiintoiselta työltä ja kaikki työntekijät oli tosi mukavia ja tulin tosi hyvin juttuun heidän kanssaan”, Mikko muistelee.
Mikolla ei tuolloin ollut kuorma-autoalan koulutusta, mutta tarroitushommissa syntynyt innostus vei asioita ripeästi eteenpäin. ”Juttelin jäteautopuolen työnjohtajan kanssa, mutta hän ei tietenkään siltä istumalta voinut luvata töitä, vaikka suorittaisin kaikki työn vaatimat pätevyydet. Olin silti jo päättänyt, että haluan alalle.” Kului kuukausi tästä eteenpäin, minkä jälkeen Mikolla oli kaikki tarvittavat ajokortit taskussa ja Veikko Lehdellä sopivasti jäteautokuljettajan rekrytointi käynnissä.
Asenteesta ja motivaatiosta ei ollut puute – sen hän teki selväksi työnhaun yhteydessä. Hän lähetti pitkän ja perustellun viestin, miksi juuri hän olisi sopiva henkilö työtehtävään ja sai kutsun työhaastatteluun ja pian Mikko aloitti Veikko Lehdellä jäteauton kuljettajana.
Mikko ei koe työtään henkisesti stressaavana, mutta fyysistä kuntoa se todella vaatii. Mikko arvostaa työrytmiä, jossa kahden viikon sykleissä vuorottelevat lyhyemmät ja pidemmät työviikot. ”Lyhyemmät työviikot takaavat palautumisen pidemmistä työviikoista”.
Työyhteisökään ei jää positiivisten asioiden listalta pois. ”Meillä on tosi hyvä porukka. Kaikilla on samanlainen työote ja asenne. Monilla on lisäksi samanlaiset elämäntilanteet kotipuolessakin.”

Hyvin positiivisena lisänä Mikko kokee Veikko Lehden henkilöstöedut, kuten liikuntaedun, joka kertoo myös työntekijän arvostamisesta.

Search