Hyppää sisältöön

Innostuneisuus ja halu oppia uutta vei Veikko Lehdelle

Päivi
Kuljettaja
Työtehtävät: etulastausauton sekä puoliperävaunun kuljetustehtävät

Päivi on ollut työelämässä jo yli 30 vuotta ja hänelle on vuosien saatossa kertynyt pitkä ravintola-alan työhistoria. ”Olen kuitenkin aina ollut kiinnostunut auto- ja kuljetusalasta, koska olen päässyt seuraamaan alaa läheltä oman mieheni ja suvun kautta”, Päivi kertoo.

Keväällä 2020 koronapandemia kuihdutti ravintola-alan liiketoimintaa, mutta Päivi on aina ollut se henkilö, jolla on oltava raudat tulessa. ”Minulle tarjoutui mahdollisuus opiskella auto- ja kuljetusalaa ja sinne minä sitten jahkaannuin, ja olen kyllä iloinen, että niin kävi.”

Opinnot alkoivat 2020 syksyllä ja päättyivät 2021 keväällä. Siinä välissä Päivi suoritti useamman viikon harjoittelujakson Veikko Lehdellä lava-autopuolella koukkulava-autojen parissa. ”Harjoittelusta se lähti ja yhtäkkiä vain taas jahkaannuin tekemään hommia Veikko Lehdellä enemmän ja enemmän. Olen luonteeltani innokas kokeilemaan uutta ja täällä olen kyllä päässyt kokeilemaan laajasti eri työtehtäviä.”

Päivi on Veikko Lehden ainoa naiskuljettaja, ja hänet on otettu hyvin vastaan – hän on myös viihtynyt todella hyvin. ”Nostan hattua koko työyhteisölle, sillä se on kyllä todella rehtiä ja sisukasta sakkia.” Päivi kannustaa kaikkia naisia, joita kuljetusala kiinnostaa, hakeutumaan rohkeasti opiskelemaan sitä. ”Oikealla asenteella sekä kyvyllä nauraa itselleen ja vastaanottaa huumoria pärjää erinomaisen hyvin. Vahvasta luonteesta ja sisukkuudesta on myös hyötyä. Tietyissä asioissa naiset saattavat pärjätä jopa paremmin, esimerkiksi asiakaspalvelutilanteissa.”

Työssään Päivi kokee monia hyviä puolia. ”Nautin erityisesti siitä, että saan tehdä töitä itsenäisesti. Myös työkaverit ovat aivan huippuluokkaa. Kaikilla on oikeanlaista asennetta sekä huumoria ja aina ollaan valmiita auttamaan. Veikko Lehdellä on paljon hyvää”, hän summaa.

Päivi peräänkuuluttaa omaa innostuneisuutta ja halua oppia uutta, sillä motivoituneet tekijät eivät jää Veikko Lehdellä huomaamatta – asenne ratkaisee. ”Omasta kokemuksestani tiedän, että erilaisia hommia pääsee aivan varmasti kokeilemaan, jos itse vain niin haluaa, ja niistä pääsee aina myös pois, jos se ei tunnukaan omalta.”

Työntekijänä Päivi kokee, että hänen mielipiteitä kuunnellaan ja häntä arvostetaan. Hän on osa työyhteisöä, jossa on hyvä tehdä töitä.

Search